به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، دلارهاي نفتي سعوديها بالاخره کار دستشان داد، حکومت وحشت و تروري که عربستان به واسطه گروه هاي سلفي در منطقه به راه انداخت کار را به جايي رساند که حالا آمريکاييها براي ايجاد ثبات در خاورميانه محتاج ايران شدهاند، کشوري که تا چندي پيش حتي براي حمله نظامي به آن خط و نشان مي کشيدند. اما حالا وضعيت آنقدر تغيير کرده که کاخ سفيد به دليل اقدامات خصمانه کنگره عليه ايران انتقاد مي کند که اگر نمايندگان قصد جنگ دارند بهتر است اين موضوع را به مردم هم بگويند!
برکسي پوشيده نيست که عربستان پس از پيروزي انقلاب اسلامي به نحوي روزافزون سعي در تضعيف جايگاه منطقهاي جمهوري اسلامي کرده و نقش محوري در ايجاد توطئهها و دشمنيها عليه ايران را بر عهده گرفته است. در اين ميان ميتوان به حمايت از صدام در حمله به ايران، تحريک گروههاي قومي و مذهبي حاشيه ايران بر عليه دولت مرکزي، حمايت از حکومت ضد شيعي طالبان در نزديکي ايران، ايجاد جنگ در سوريه براي سرنگون کردن متحد تهران در دمشق، توطئه و بمب گذاري در لبنان براي تضعيف جايگاه حزب الله، توطئه و ايجاد بلوا عليه دولت مرکزي عراق اشاره کرد. عربستان سعودي همچنين در سرکوب شيعيان بحرين نيز سنگ تمام گذاشت تا شايد بتواند به اين وسيله تهران را تحريک به اقدام نظامي کند، توطئهاي که با هوشياري و تدبير رهبر معظم انقلاب ناکام ماند.
در اين ميان البته اين دلارهاي آغشته به نفت سعوديها بود که آنها را در رسيدن به اهدافشان ياري ميکرد و باعث بوجود آمدن افراد خطرناکي نظير بندر بن سلطان شده بود.
از بندر بن سلطان که اکنون رياست سازمانهاي اطلاعاتي و امنيتي عربستان را بر عهده دارد به عنوان فرمانده جنگ در سوريه ياد ميکنند. سعودي مرموزي که پيش از اين سفير عربستان در آمريکا بود و توانست روابط خوبي با برخي از سياستمداران آمريکايي نظير جرج بوش پسر ايجاد کند.
پس از افشاي نقش بن سلطان در قضيه مرگ مشکوک ماجد الماجد تروريست سعودي عضو القاعده و همچنين انفجارهاي تروريستي روسيه به نظر ميرسد عربستان اينک وارد دوران جديدي شده است. دوراني که در آن شاهد دوري روزافزونش از آمريکا و غرب خواهد بود.
درواقع پس از شکست پروژه جنگ در سوريه و توافق ايران و غرب در ژنو بود که عربستان متوجه شد به سرعت در حال از دست دادن متحد قديمي خود در برابر ايران است.
اينک در سوريه طرح ابتکاري ايران مبني بر خلع سلاح شيميايي ، جايگزين طرح عربستان براي حمله به سوريه شده و درگيري گروههاي سلفي با ارتش آزاد نيز اعتماد غرب به اپوزيسيون بشار اسد را تا اندازه زيادي از بين برد خصوصاً که حالا دولت اردوغان نيز درگير مسائل داخلي خود شده و مجبور است در سوريه با احتياط بيشتري رفتار کند.
به راه انداختن جنگ در عراق آخرين راهکار عربستان براي باز کردن جبهه جديدي عليه ايران است. به اين ترتيب ايران و عربستان علاوه بر سوريه، در عراق نيز مقابل هم صف آرايي ميکنند غافل از اينکه ايجاد اغتشاش بيشتر در منطقه خاورميانه آمريکا را هر چه بيشتر به ايران محتاج خواهد کرد.
چنانکه روزنامه نيويورک تايمز ميگويد: اينک براي آمريکا گزينه زيادي باقي نمانده جز ايران، کشوري که به مثابه يک جزيره با ثبات در منطقهاي با اعتراضات خشونتآميز، درگيريهاي فرقهاي و بمبگذاريهاي انتحاري همچنان اقتدار خود را حفظ کرده است.
بهار عربي و سقوط يکي پس از ديگري حکومتهاي خودکامه در خاورميانه يکي ديگر از دلايلي بود که به آمريکاييها ثابت کرد نميتوانند روي متحدين ديکتاتور خود در منطقه چندان حساب باز کنند.
اينک آمريکا براي حفظ ثبات و امنيت انرژي در خاورميانه يا بايد دست به دامان حکام خونخوار عرب بشود که البته آينده نامعلومي دارند و يا اينکه دست از دشمنيهاي بيدليل با جمهوري اسلامي بردارد و اقتدار منطقهاي ايران را به رسميت بشناسد کشوري که ثابت کرده به دليل ثبات و حکومت مردمياش قابل اطمينانتر از دولتهاي تروريست پرور منطقه عمل خواهد کرد.
منبع:افکار